Home » Dogodki » Oktober 2019 AKTIVNA JESEN LOKAVSKIH GASILCEV

Oktober 2019 AKTIVNA JESEN LOKAVSKIH GASILCEV

Gasilke in gasilci prostovoljnega gasilskega društva Lokev so letošnjo jesen pričeli zelo aktivno. Videli smo ji lahko na več aktivnostih v vasi Lokev. V soboto 21. septembra so lokavske gasilke gostile svoje kolegice iz ostalih društev Kraške gasilske zveze. Te so se zbrale na tradicionalnem letnem srečanju članic KGZ. Gasilke so na srečanju opravile orientacijski pohod in na štirih točkah preverile svoje poznavanje gasilskih veščin.  

Zadnjo septembrsko soboto so mentorji gasilske mladine v okviru vaškega opasila v Lokvi za najmlajše pripravili gasilski poligon. Otroci so spoznavali gasilsko opremo ter v njej premagovali različne ovire in opravljali zastavljene gasilske naloge. To je bila lepa popestritev popoldanskega dogajanja ob prazniku vasi.

Kot se za mesec požarne varnosti spodobi, so člani operativne enote v mesecu oktobru organizirali gasilsko vajo. Ta je potekala v vrtcu in osnovni šoli Lokev. Operativni gasilci so na vaji preverili svojo usposobljenost za gašenje notranjih požarov. V sklopu vaje so otroci iz vrtca in šole ob pomoči gasilcev izvedli tudi evakuacijo. Mentorji gasilske mladine pa so ta dan izkoristili za predstavitev dela gasilcev otrokom in jih povabili, da se včlanijo v krožek »Mladi gasilec« v organizaciji gasilskega društva Lokev.

Oktobra so bili aktivni tudi starejši gasilci, ki so se zadnje dni meseca družili na srečanju ekipe veteranov PGD Lokev. Skupaj so obudili spomine na njihovo udeležbo na gasilskem tekmovanju v Materiji maja 2019 ter julijskem srečanju veteranov na Štjaku.

Mesec požarne varnosti pa so lokavski gasilci zaključili z novo pridobitvijo. S pomočjo Krajevne skupnosti Lokev je po novem lokavski gasilski dom opremljen z avtomatskim defibrilatorjem AED. Ta stoji na fasadi gasilskega doma in je namenjen vsem krajanom ter obiskovalcem športnega parka ob gasilskem domu.

Comments are closed.